Maximal naturupplevelse!

På K14 tar du sittliften upp och startar på toppen av Dundret. Från starten vid liftstationen tar du mastleden upp till Åke på toppen och därifrån går banan samma sträckning som DXR-K22. K14 är det optimala alternativet för dig som vill ha maximal naturupplevelse och slippa de värsta uppförsbackarna.

I startavgiften ingår transport med sittliften upp till Dundrets topp där starten går. Loppet sker utan tidtagning och du startar valfri tid mellan kl 09:00 – 10:00. Före start ska du ha hunnit med att hämta nummerlapp och åka med liften upp till toppen.

Vid nummerlappsutdelningen får du en nummerlapp som ska placeras väl synlig på framsidan av tröjan. Alla deltagare, oavsett distans, måste passera loppets mållinje på Hellnerstadion alternativt meddela funktionär i vätskekontroll på Dundret eller i målet att man brutit loppet. Detta är för din egen säkerhet så att vi vet om någon finns kvar ute längs banan.

Praktiskt om tävlingen

Tävlingsdag: 2018-08-25
Starttid: Fri start mellan kl 09:00 – 10:00 (starten går uppe vid sittliften på Dundrets topp)
Klasser: Motionsklass utan tidtagning
Anmälningsavgift: 250 kr som betalas via bankgiro eller med Swish.
Sista anmälningsdag: 2018-08-22.
Efteranmälan: På tävlingsdagen kl 08:00 – 09:30 mot förhöjd avgift (350 kr). Betalning vid efteranmälan sker kontant eller med Swish. Det är inte möjligt att betala med kreditkort.
Nummerlappar: Hämtas på Hellnerstadion på tävlingsdagen 08:00 – 09:30
Omklädning och dusch: Hellnerstadion
Priser: Utlottningspriser
Resultatlista: Ingen tidtagning men en lista över alla som fullföljt kommer publiceras här på hemsidan.
Säkerhet: Enklare sjukvårdsutrustning finns i vätskekontrollen. I målet finns sjukvårdspersonal.

Banbeskrivning

Distans: 14 km
Stigning: 250 höjdmeter
Underlag: 11 km stig, 3 km asfalt
Banans högsta punkt: 823 möh (Åke på toppen)
Banans lägsta punkt: 415 möh (Hellnerstadion)
Vätskekontroller: Det finns en vätskekontroll vid Femmanvägen efter 7.5 km. Vid kontrollen serveras vatten och sportdryck.

Normalt sett är det inte blött utmed banan men om det regnat kan det vara halt på stenar och lite lerigt på några ställen. Finns kortare partier med träspångar som är luriga, särskilt om det regnat. Uppe på Dundret följer banan kryssmarkerad led och det finns en tydlig stig att följa. Dock är det ofta stenigt på stigen så det är lätt att snubbla eller halka om man är ouppmärksam.