Resa till Gällivare

Om du bor utom bilavstånd från Gällivare så är oftast tåget det smidigaste sättet att resa till Gällivare. Järnvägsstationen ligger mitt i centrum i Gällivare och därifrån har du exempelvis 50 meter till Grand Hotel Lapland.

Erbjudandet nedan gällde för 2019 och vi jobbar på att ordna ett liknande erbjudande för 2020.
DXR-deltagare har 15% på alla SJ:s tåg till Gällivare i samband med tävlingshelgen. Rabatten fås genom att boka SJ-resan via DXRs hemsida (se högra delen på den här sidan). Från Stockholm kan man exempelvis kliva på tåget torsdag kväll, anlända till Gällivare fredag förmiddag, delta i DXR på lördagen, åka hemåt med tåget lördag kväll och anlända till Stockholm söndag förmiddag.

Det går även bra att flyga till Gällivare med Nordica som flyger Stockholm – Gällivare. Flygplatsen ligger 8 km från järnvägsstationen i centrala Gällivare och man behöver förbeställa taxi för att ta sig till och från flygplatsen.

Om du reser till Gällivare med tåg eller flyg och har behov av transport till och från Hellnerstadion under tävlingsdagen så hör av dig till oss senast en vecka innan tävlingsdagen så ordnar vi transport t.o.r. järnvägsstation – Hellnerstadion.

Bo i Gällivare

Det finns flera bra boendealternativ om du vill spendera några nätter här. Här är några alternativ med angivna promenadavstånd från järnvägsstationen:
Grand Hotel Lapland (50 m)
Pensionat Augustin (250 m)
Bed & Breakfast Gällivare Lapland (1.0 km)
Scandic Hotel Gällivare (1.0 km)
Gällivare camping (1.3 km)
Järnvägsstationen ligger 3.5 km promenad från Hellnerstadion där start och mål är för DXR.