En utmanande mix!

Från starten på Hellnerstadion går inledande 1 km längs världscupspåret och viker sedan av in på ett äldre elljusspår med mycket uppförsbacke. Efter 3.7 km mynnar elljusspåret ut på en kuperad grusstig som följs ut till Femmanvägen. Vid femmanvägen är det vändpunkt och grusstigen följs tillbaks till foten av hoppbacken och vidare upp mot Himlatorget och ner till målet vid Hellnerstadion. Från vändpunkten vid Femmanvägen är bansträckningen gemensam med avslutningen på K22.

Vid nummerlappsutdelningen får du en nummerlapp som ska placeras väl synlig på framsidan av tröjan. Alla deltagare, oavsett distans, måste passera loppets mållinje på Hellnerstadion alternativt meddela funktionär i målet att man brutit loppet. Detta är för din egen säkerhet så att vi vet om någon finns kvar ute längs banan.

Praktiskt om tävlingen

Tävlingsdag: 2023-08-26
Starttid: 10:10 på Hellnerstadion
Klasser: Kvinnor, Män.
Efteranmälan: Nej, det är inte möjligt att anmäla sig efter sista anmälningsdag.
Nummerlappar: Hämtas på Hellnerstadion på tävlingsdagen 08:00 – 09:30
Omklädning och dusch: Hellnerstadion.
Priser: Prestationspriser till de tre bästa bland kvinnor och män. Utlottningspriser bland alla deltagare. Priserna kommer från våra sponsorer och är varor eller presentkort.
Resultatlista: Resultat publiceras här på hemsidan.
Live-resultat: Mellantid och tid i mål kommer kunna följas live via länk som publiceras på DXR:s startsida strax före tävlingsdagen. 
Säkerhet: Enklare sjukvårdsutrustning finns i vätskekontrollen. I målet finns sjukvårdspersonal.

Banbeskrivning

Distans: 9.6 km
Stigning: 240 meter
Underlag: 5 km grus, 5 km stig.
Banans högsta punkt: 530 möh
Banans lägsta punkt: 410 möh
Vätskekontroll: Efter ca 5.3 km (vid femmanvägen). I kontrollen serveras vatten och Umara sportdryck. I mål serveras diverse dryck och tilltugg.

KartaHöjdprofil

Kartor – detaljer